Online cursus
8 weken
Doelgroep: Artsen, diëtisten, verpleegkundigen, kinesitherapeuten en andere gezondheidswerkers met interesse voor plantaardige voeding
Deze cursus wordt 2 keer per jaar georganiseerd.
De opleiding kan op eigen tempo binnen de 8 weken gevolgd worden.
Er zal na elke module een gezamenlijke Q&A-sessie georganiseerd worden op vastgestelde data.
De sprekers kunnen via e-mail gecontacteerd worden gedurende de 8 weken.
Op het einde van elke module volgt een toets. Indien geslaagd voor elke toets wordt een certificaat uitgereikt.
De wereldwijde transitie naar een meer plantaardige voedingspatroon wordt nodig geacht om de gezondheid van zowel mens als planeet te optimaliseren. Om een gezond en volwaardig voedingspatroon te kunnen samenstellen dat enkel bestaat uit plantaardige voeding is enige kennis nodig. In deze 8-weken-durende cursus kunnen niet enkel diëtisten hun expertise verruimen maar ook professionelen als artsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, enz. kunnen hun patiënten beter begeleiden met deze kennis die enkel gebaseerd is op wetenschappelijke studies. Deze volledige cursus omvat de specifieke noden voor de voeding van foetus tot de hoogbejaarde, de link tussen plantaardige voeding en veel voorkomende ziekten en aandoeningen, een diepgaande theorie waarom meer plantaardige voeding noodzakelijk is alsook theoretische en praktische kennis om volwaardig plantaardig te kunnen eten.
De cursus bestaat uit vooraf ingesproken lezingen door plantaardige diëtisten en leefstijlartsen. Na elke module wordt een toets afgelegd. Na het slagen van elke toets wordt een certificaat uitgereikt
Inhoud:
Module 1: Plantaardige voeding in het algemeen
- Algemene inleiding: type voedingspatronen, verschil vegan en whole-food-plant-based,…
- Beweegredenen + impact beweegreden op kwaliteit voedingspatroon/voedingskeuzes
- Hoe dierlijke producten in het algemeen vervangen? Vleesalternatieven, zuivelalternatieven,…
- Plantaardige eiwitbronnen van het heden en de toekomst: algen, kweekvlees,…
Module 2: Plantaardige voeding en gezondheid
- Darmmicrobioom
- Link met diabetes type 2
- Link met hart- en vaatziekten
- Link met overgewicht en obesitas
- Link met bot- en kraakbeengezondheid
- Link met chronische nierinsufficiëntie
- Link met mentale gezondheid (o.a. Ziekte van Alzheimer, dementie, depressie,…)
- Allergieën en intoleranties
- Link met huidgezondheid
- Andere pathologieën: non-alcoholic fatty liver disease, schildklieraandoeningen
Module 3: Plantaardige voeding bij diverse doelgroepen
- Zwangere vrouwen
- Kinderen
- Ouderen
- Sporters
Module 4: Plantaardige voeding in de praktijk
- Hoe doe je dit?
- Productinformatie
- Plantaardige voedingssupplementen
- Links naar websites/boeken/opleidingen
Kosten
€ 330 exclusief btw
Btw: € 69.3
Inclusief hand-outs, certificaat