Ons darmmicrobioom

Online opleiding

21 april 2023

9:00 tot 11u

Doelgroep: diëtisten en alle geïnteresseerde zorgverleners
Spreker: Prof. dr. Kristin Verbeke, apotheker, KULeuven

Ons maagdarmstelsel is bevolkt met een immens aantal micro-organismen, meestal bacteriën maar ook gisten en virussen. We leven met hen in een symbiotische relatie wat betekent dat beide partijen voordeel halen uit de aanwezigheid van de andere partij. De samenstelling van het darmmicrobioom is erg individu afhankelijk en wordt in belangrijke mate bepaald door onze voeding.

Het onderzoek naar de rol van ons darmmicrobioom voor onze gezondheid is de laatste jaren exponentieel toegenomen. In deze presentatie zal een overzicht gegeven worden over de huidige stand van zaken. Hoe goed kennen we de darmbacteriën? Hoe kunnen we de samenstelling ervan beïnvloeden? Wat zijn dan de gevolgen voor onze gezondheid? Wat weten we nog niet en in welke richting gaat het onderzoek verder?

Kristin Verbeke studeerde af aan de KU Leuven als apotheker en behaalde een doctoraat in de Farmaceutische Wetenschappen. In 2002 werd ze aangesteld in de faculteit geneeskunde van de KU Leuven en startte ze haar onderzoek naar het microbieel bacterieel metabolisme in het colon van de mens. Haar team ontwikkelde verschillende analytische technieken op basis van massaspectrometrie en isotoop technologie om verschillende intestinale functies bij de mens te meten (transittijd, darmpermeabiliteit, metaboloom analyse). Ze onderzoekt hoe de samenstelling van de microbiota kan beïnvloed worden en wat dan de gevolgen zijn voor de gezondheid.

Kosten:
 € 59,-
 (inclusief BTW, digitale hand-outs, opleidingsattest) 
Na 20 april: € 69

Inschrijven
Is noodzakelijk en kan via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina.
Na inschrijving ontvangt u een factuur.

Algemene voorwaarden
– Uw inschrijving is bindend. Inschrijving verplicht dus tot betalen.
–  Er is geen terugbetaling mogelijk.
–  Uw inschrijving is persoonlijk.
–  Dit webinar wordt opgenomen. Deze opname kan enkel worden bekeken door de deelnemers gedurende een bepaalde tijd.

Uitgesteld kijken
Dit webinar kan tot en met 29 mei herbekeken worden. De link hiervoor krijgt u toegestuurd via mail uiterlijk op 22 april.

Studiepunten
Voor deze navorming krijgt u 2 studiepunten.

Attest
De deelname-attesten worden verstuurd ofwel na een live-deelname ofwel na 29 mei.

Online
Deze opleiding wordt online georganiseerd. Voor aanvang krijgt u de inloggegevens via mail op het door u aangegeven e-mailadres op het inschrijvingsformulier. Vragen stellen kan via de chat.

Uw organisator
Chris Kerfs
www.kintu.be
chris.kerfs@kintu.be

Hier kan je inschrijven:

Vul het meteen juist in. Facturen kunnen nadien niet meer gewijzigd worden.