Medicatie & Voeding

Online opleiding

8 maart 2023

 

9:00 tot 11u

Uitgesteld kijken op aanvraag

Doelgroep: Diëtisten, artsen, apothekers, verpleegkundigen en andere zorgverleners
Spreker: Ilona Suurs, farmadiëtist, Elisabeth-Tweestedenziekenhuis Tilburg 

Voeding en voedingssupplementen kunnen de werking van medicijnen beïnvloeden. Andersom kunnen ook medicijnen ervoor zorgen dat er voedingsdeficiënties ontstaan. 
Steeds meer mensen gebruiken ook supplementen. ‘Baat het niet dan schaadt het niet’ gaat echter in veel voorbeelden niet op.
In deze opleiding wordt duidelijk wat er gebeurt met een geneesmiddel na inname en waar interacties plaatsvinden met voeding(supplementen)?
Welke rol speelt de diëtist hierin?

Ilona Suurs is diëtist en startte haar loopbaan in 2008 in het Rijstate Ziekenhuis in Arnhem. Hier ontstond de liefde voor de maag-darm-lever afdeling. Sinds 2010 is ze werkzaam in het Elisabeth TweeSteden ziekenhuis in Tilburg. Ze werkte er op de neurochirurgie en de intensive care en nu nog steeds op haar grote liefde: de MDL-afdeling. Naast klinische en poliklinische dieetbegeleiding van de MDL-patiënten is ze samen met 3 MDL-specialisten en 3 MDL-verpleegkundigen, lid van het technisch voedingsteam in het ETZ. Dit is een zorgpad voor patiënten die een indicatie hebben voor een percutane endoscopische gastrostomiesonde (PEG-sonde).
Sinds 2019 is ze aangesteld tot farmadiëtist. In deze functie maakt ze beleid en vergroot ze haar kennis op het gebied van de interactie tussen voeding en geneesmiddelen.

Kosten:
 € 55,-
 (inclusief BTW, digitale hand-outs, opleidingsattest)
Via opname: € 65,-

Inschrijven en werkwijze
Is noodzakelijk en kan via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina. Hier kunt u een datum ingeven wanneer u de opleiding wenst te volgen.
Na inschrijving ontvangt u de factuur, de syllabus en de link voor de opname.
De opname wordt dan voor u opengezet de avond voordien. De ochtend na datum wordt deze weer dichtgezet. Zo heeft u een hele dag.

Algemene voorwaarden
– Uw inschrijving is bindend. Inschrijving verplicht dus tot betalen.
–  Er is geen terugbetaling mogelijk.
–  Uw inschrijving is persoonlijk.

Studiepunten
Voor deze navorming krijgt u 2 studiepunten.

Attest van Deelname
U krijgt ook het attest toegestuurd na het volgen van de opname.

Uw organisator
Chris Kerfs
www.kintu.be
chris.kerfs@kintu.be

Hier kunt u inschrijven:

Vul het meteen juist in. Facturen kunnen nadien niet meer gewijzigd worden.