Lichaamssamenstelling en handkracht

Online opleiding

23 juni 2023

9-11 uur

U kunt deze opname bekijken op vraag

Doelgroep: artsen, diëtisten, kinesitherapeuten, fitnessinstructeurs, sporttrainers, personal trainers, ergotherapeuten, beweegcoaches, studenten en iedereen                           met interesse
Spreker: Prof. dr. Eva D’Hondt, master in lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, VUBrussel
Accreditatie was goedgekeurd door PQK (Belgische kinesitherapeuten): 4 NVE, Algemeen kinesitherapeutisch

De nieuwste technologieën maken het mogelijk om de kennis van de lichaamssamenstelling in te zetten in verschillende behandelingen en dus ook verschillende beroepen. Het meten van lichaamssamenstelling verstrekt niet enkel kennis maar werkt ook enorm motiverend om verbetering te bekrachtigen.
In de lezing hoort u waarom het belangrijk is om de lichaamssamenstelling te kennen. U kunt nadien uw patiënten/cliënten uitleggen hoe zulke toestellen werken en waarom ze betrouwbaar zijn.  U hoort wat het belang is van de kennis van de fasehoek, het intra- en extracellulair vocht, het viscerale vet, de metabole leeftijd en de body composition chart. Wat is het voordeel van segmentale metingen? Het belangrijkste is uiteraard om de meetresultaten correct te leren interpreteren en hoe de resultaten kunnen aangepast worden met voeding, beweging of therapie.
Het wordt ook duidelijk hoe deze metingen kunnen ingezet worden bij spieropbouw, vermagering, ondervoeding, sarcopenie, oedemen, sport, revalidatie en een aantal medische aandoeningen.

Omdat een krachttrainer geen oedemen moet behandelen, een diëtist geen trainingsschema maakt of een kinesitherapeut geen medisch voedingsadvies moet geven zijn deze toestellen een mooie manier om meer multidisciplinair samen te werken. Dit is voor iedereen een win-win maar komt vooral onze zorg ten goede.
Inmiddels bestaat er dan ook voor elke beroepsgroep een geschikt toestel.

Naast lichaamssamenstelling komt ook de handknijpkracht aan bod. Waarom is dit belangrijk en wie en hoe en wat? Een relatief eenvoudig toestel met veel nuttige toepassingsmogelijkheden.

Prof. dr. Eva D’Hondt
studeerde in 2007 af als Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de Universiteit Gent en behaalde in 2011 ook haar doctoraat aan dezelfde instelling met een doctoraatsthesis over “Motoriek bij kinderen met overgewicht en obesitas”. Sinds november 2014 is ze voltijds hoogleraar aan het Departement Bewegings- en Sportwetenschappen  van de Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie  van de Vrije Universiteit Brussel. Naast een gevarieerd onderwijspakket situeren haar onderzoeksactiviteiten en internationale track record zich binnen de domeinen motorische competentie, ontwikkeling en controle, kinanthropometrie, fysieke activiteit, fitheid en gezondheid. Sinds 2020 is ze hoofd van de Onderzoeksgroep Beweging en Voeding voor Gezondheid en Prestaties (MOVE) en sinds 2016 is ze co-voorzitter van de UGent-VUB Alliance Research Group Physical Activity and Nutrition.

Kosten:
 € 59,-
(inclusief BTW, digitale syllabus, opleidingsattest)
Via de opname: € 69

Inschrijven en werkwijze
U kunt zich inschrijven via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina.
Hierin kunt u aangeven op welke dag u de opname wenst te kijken.
Ze wordt voor u opengezet de avond voordien en weer gesloten de morgen na de gevraagde datum.
Na inschrijving ontvangt u de factuur, de syllabus en de link voor de opname.

Algemene voorwaarden
– Uw inschrijving is bindend. Inschrijving verplicht dus tot betalen.
–  Er is geen terugbetaling mogelijk.
–  Uw inschrijving is persoonlijk.

Studiepunten
Voor deze navorming krijgt u 2 studiepunten.

Uw organisator
Chris Kerfs
www.kintu.be
chris.kerfs@kintu.be

Hier kunt u inschrijven.
Vul alles meteen goed in. Facturen kunnen niet meer worden aangepast!