Lichaamssamenstelling en handkracht

Online opleiding

23 juni 2023

9:00 tot 11u

+ Testing in Malle

24 juni 2023

13 tot 17 uur

Doelgroep: artsen, diëtisten, kinesitherapeuten, fitnessinstructeurs, sporttrainers, personal trainers, ergotherapeuten, beweegcoaches, studenten en iedereen                           met interesse
Spreker: Prof. dr. Eva D’Hondt, master in lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, VUBrussel
Plaats van de testing: Provinciaal Vormingscentrum, Smekenstraat 61, 2390 Malle
Accreditatie is goedgekeurd door PQK (Belgische kinesitherapeuten): 4 NVE, Algemeen kinesitherapeutisch

De nieuwste technologieën maken het mogelijk om de kennis van de lichaamssamenstelling in te zetten in verschillende behandelingen en dus ook verschillende beroepen. Het meten van lichaamssamenstelling verstrekt niet enkel kennis maar werkt ook enorm motiverend om verbetering te bekrachtigen.
In de lezing hoort u waarom het belangrijk is om de lichaamssamenstelling te kennen. U kunt nadien uw patiënten/cliënten uitleggen hoe zulke toestellen werken en waarom ze betrouwbaar zijn.  U hoort wat het belang is van de kennis van de fasehoek, het intra- en extracellulair vocht, het viscerale vet, de metabole leeftijd en de body composition chart. Wat is het voordeel van segmentale metingen? Het belangrijkste is uiteraard om de meetresultaten correct te leren interpreteren en hoe de resultaten kunnen aangepast worden met voeding, beweging of therapie.
Het wordt ook duidelijk hoe deze metingen kunnen ingezet worden bij spieropbouw, vermagering, ondervoeding, sarcopenie, oedemen, sport, revalidatie en een aantal medische aandoeningen.

Omdat een krachttrainer geen oedemen moet behandelen, een diëtist geen trainingsschema maakt of een kinesitherapeut geen medisch voedingsadvies moet geven zijn deze toestellen een mooie manier om meer multidisciplinair samen te werken. Dit is voor iedereen een win-win maar komt vooral onze zorg ten goede.
Inmiddels bestaat er dan ook voor elke beroepsgroep een geschikt toestel.
Op de beurs krijgt u uitgebreid de gelegenheid om de toestellen van de grootste spelers op de markt te leren kennen.

Naast lichaamssamenstelling komt ook de handknijpkracht aan bod. Waarom is dit belangrijk en wie en hoe en wat? Een relatief eenvoudig toestel met veel nuttige toepassingsmogelijkheden.

Prof. dr. Eva D’Hondt
studeerde in 2007 af als Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de Universiteit Gent en behaalde in 2011 ook haar doctoraat aan dezelfde instelling met een doctoraatsthesis over “Motoriek bij kinderen met overgewicht en obesitas”. Sinds november 2014 is ze voltijds hoogleraar aan het Departement Bewegings- en Sportwetenschappen  van de Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie  van de Vrije Universiteit Brussel. Naast een gevarieerd onderwijspakket situeren haar onderzoeksactiviteiten en internationale track record zich binnen de domeinen motorische competentie, ontwikkeling en controle, kinanthropometrie, fysieke activiteit, fitheid en gezondheid. Sinds 2020 is ze hoofd van de Onderzoeksgroep Beweging en Voeding voor Gezondheid en Prestaties (MOVE) en sinds 2016 is ze co-voorzitter van de UGent-VUB Alliance Research Group Physical Activity and Nutrition.

Kosten:
 € 65,
 (inclusief BTW, digitale hand-outs, opleidingsattest, toegang tot de beurs) 
Enkel toegang tot de beurs: €20

Inschrijven
Is noodzakelijk en kan via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina.
Ook als u enkel de beurs bezoekt moet u zich hieronder inschrijven.
Na inschrijving ontvangt u een factuur.
Inschrijven kan tot 19 juni.

Algemene voorwaarden
–  Uw inschrijving is bindend. Inschrijving verplicht dus tot betalen.
–  Er is geen terugbetaling mogelijk.
–  Uw inschrijving is persoonlijk.
–  Dit webinar wordt opgenomen. Deze opname kan enkel worden bekeken door de deelnemers gedurende een bepaalde tijd.
–  U kunt zich door iemand anders laten vervangen voor de testing indien dit op voorhand is doorgegeven.

Uitgesteld kijken
Dit webinar kan tot en met 15 augustus herbekeken worden. De link hiervoor krijgt u toegestuurd via mail uiterlijk op 16 augustus.

Studiepunten
Voor deze navorming krijgt u 2 studiepunten.
!!! Leden van Pro-Q-Kine moeten na het volgen van de opleiding een toets invullen. Indien men minstens 70% scoort  kunnen de 4 navormingseenheden worden bijgeschreven door Kintu. Dit kan ook als de opleiding uitgesteld gevolgd wordt. De toets moet ten laatste ingediend op 15 augustus.

Attest
De deelname-attesten worden verstuurd ofwel na een live-deelname ofwel na 15 augustus.

Online
Deze opleiding wordt online georganiseerd. Voor aanvang krijgt u de inloggegevens via mail op het door u aangegeven e-mailadres op het inschrijvingsformulier. Vragen stellen kan via de chat.

Uw organisator
Chris Kerfs
www.kintu.be
chris.kerfs@kintu.be

Hier kunt u inschrijven.
Vul alles meteen goed in. Er kunnen geen wijzigingen meer worden aangebracht.

Enkel voor kinesitherapeuten