Immuniteit

ONLINE OPLEIDING

19 april 2024

9 – 11 uur

Via de SummerSchool 2024
van 6 juli tot en met 6 september

Doelgroep: Diëtisten, kinesitherapeuten, artsen,  verpleegkundigen en andere zorgverleners.
Spreker: Prof. Glynis Frans, apotheker en klinisch bioloog, UZLeuven
Accreditatie is goedgekeurd door PQK (Belgische kinesitherapeuten): 4 NVE, algemeen kinesitherapeutisch/respiratoire kinesitherapie

Er bestaan nog te veel misvattingen over ‘onze weerstand’. Het is zowat een mythe dat gezond eten en veel bewegen zorgen voor een boost in je immuniteit. En toch werden zoveel gezonde   mensen geveld door covid-19 en/of griep. In deze lezing krijg je een korte introductie over de werking van het menselijke immuunsysteem en een overzicht van de wetenschappelijke gegevens over de invloed van voeding en beweging. Naast deze elementen worden ook nog andere invloeden besproken die een grote impact hebben zoals de aanwezigheid van huisdieren in de thuisomgeving, al dan niet woonachtig zijn in een agrarisch versus stedelijke omgeving, alsook de aanwezigheid van jonge kinderen in het gezin. Kortom: hoe verklaar je dat sommige mensen allergisch worden voor specifieke voedingsmiddelen?

Professor Glynis Frans is apotheker-klinisch bioloog op de dienst Laboratoriumgeneeskunde van UZ Leuven. Binnen het klinisch laboratorium superviseert ze de allergietesten en het geautomatiseerde chemielaboratorium. Daarnaast geeft ze ook les en doet ze onderzoek over de immunologie aan de KU Leuven. Haar specialisatie in de immunologie kwam tot stand via haar doctoraat dat ze schreef over primaire immuundeficiënties en haar huidig onderzoek naar de laboratoriumdiagnose van allergische aandoeningen. Hierdoor is ze ideaal gepositioneerd om ons vandaag de werking van het menselijke immuunsysteem toe te lichten. Ze zal hierbij ook beschrijven hoe de immuunrespons kan variëren van persoon tot persoon en wat de invloed kan zijn van factoren zoals voeding, beweging en overerfbare genetische mutaties.

Kosten via SummerSchool
  €59
 (inclusief BTW, digitale hand-outs, attest van deelname) 

Inschrijven en werkwijze SummerSchool
Is noodzakelijk en kan via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina. 
Op 5 juli krijgt u de link voor de opname + de syllabus. U kunt de opname dan bekijken tot 7 september. 

Algemene voorwaarden
– Uw inschrijving is bindend. Inschrijving verplicht dus tot betalen.
–  Er is geen terugbetaling mogelijk.
–  Uw inschrijving is persoonlijk.

Studiepunten
Voor deze navorming krijgt u 2 studiepunten.
!!! Leden van Pro-Q-Kine moeten na het volgen van de opleiding een toets invullen. Indien men minstens 70% scoort kunnen de 4 navormingseenheden worden bijgeschreven door Kintu.

Attest van Deelname
U krijgt ook het attest toegestuurd op 7 september.

Uw organisator
Chris Kerfs
www.kintu.be
chris.kerfs@kintu.be

HIER KAN JE INSCHRIJVEN:
Vul alles meteen goed in! Facturen kunnen nadien niet meer worden aangepast!

Enkel voor kinesitherapeuten