Immuniteit

ONLINE OPLEIDING

19 april 2024

9 – 11 uur

Doelgroep: Diëtisten, kinesitherapeuten, artsen,  verpleegkundigen en andere zorgverleners.
Spreker: Prof. Glynis Frans, apotheker en klinisch bioloog, UZLeuven
Accreditatie is goedgekeurd door PQK (Belgische kinesitherapeuten): 4 NVE, algemeen kinesitherapeutisch/respiratoire kinesitherapie

Er bestaan nog te veel misvattingen over ‘onze weerstand’. Het is zowat een mythe dat gezond eten en veel bewegen zorgen voor een boost in je immuniteit. En toch werden zoveel gezonde   mensen geveld door covid-19 en/of griep. In deze lezing krijg je een korte introductie over de werking van het menselijke immuunsysteem en een overzicht van de wetenschappelijke gegevens over de invloed van voeding en beweging. Naast deze elementen worden ook nog andere invloeden besproken die een grote impact hebben zoals de aanwezigheid van huisdieren in de thuisomgeving, al dan niet woonachtig zijn in een agrarisch versus stedelijke omgeving, alsook de aanwezigheid van jonge kinderen in het gezin. Kortom: hoe verklaar je dat sommige mensen allergisch worden voor specifieke voedingsmiddelen?

Professor Glynis Frans is apotheker-klinisch bioloog op de dienst Laboratoriumgeneeskunde van UZ Leuven. Binnen het klinisch laboratorium superviseert ze de allergietesten en het geautomatiseerde chemielaboratorium. Daarnaast geeft ze ook les en doet ze onderzoek over de immunologie aan de KU Leuven. Haar specialisatie in de immunologie kwam tot stand via haar doctoraat dat ze schreef over primaire immuundeficiënties en haar huidig onderzoek naar de laboratoriumdiagnose van allergische aandoeningen. Hierdoor is ze ideaal gepositioneerd om ons vandaag de werking van het menselijke immuunsysteem toe te lichten. Ze zal hierbij ook beschrijven hoe de immuunrespons kan variëren van persoon tot persoon en wat de invloed kan zijn van factoren zoals voeding, beweging en overerfbare genetische mutaties.

Inschrijven
Is noodzakelijk en kan via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina.
Na inschrijving ontvang je een factuur.

Kosten:
 € 59,-
 (inclusief BTW, digitale hand-outs, opleidingsattest) 
Na 18 april: € 69

Algemene voorwaarden
    Uw inschrijving is bindend. Inschrijving verplicht dus tot betalen.
    Omdat de opleiding ook uitgesteld gevolgd kan worden is er om geen enkele reden restitutie mogelijk.

Uitgesteld kijken
    Deze opleiding kan tot en met 31 mei herbekeken worden. De link hiervoor krijgt elke deelnemer toegestuurd via mail van zodra de opnames klaar zijn.
    Dit duurt meestal 1 tot 2 dagen.

Studiepunten
    Voor deze navorming krijg je 2 studiepunten.

Attest van deelname
    Een attest van deelname krijg je nadat je live hebt deelgenomen of na 31 mei.

Online
    Deze opleiding wordt online georganiseerd. Een aantal uren voor aanvang krijg je de inloggegevens via mail op het door u opgegeven e-mailadres.
    Er is slechts 1 link voorzien per e-mailadres. Vragen stellen kan via de chat.

Uw organisator
   Chris Kerfs 
   Kintu
   BE0703.678.976
   www.kintu.be 
   chris.kerfs@kintu.be 

HIER KAN JE INSCHRIJVEN:
Vul alles meteen goed in! Facturen kunnen nadien niet meer worden aangepast!

Enkel voor kinesitherapeuten