Veganisme bij kinderen anno 2022 programma

Webinar

Veganisme bij kinderen anno 2022

13 september 2022

19u30 tot 21u30

Doelgroep: Diëtisten, huisartsen, pediaters en andere gezondheidswerkers
Sprekers: Evelien Mertens, onderzoeker Voedings- en Dieetkunde
                 Silke Desaever, diëtist en lactatiekundige
 

Accreditatie wordt aangevraagd voor – Belgische artsen

Er heerst nog heel veel verwarring over het volgen van een plantaardig voedingspatroon door kinderen. Toch zijn steeds meer mensen zich bewust van de impact van dierlijke voeding op de gezondheid en op de planeet en wensen ze hun kind(eren) plantaardig op te voeden. Het is natuurlijk belangrijk dat dit op een gezonde manier gebeurt zodat groei en ontwikkeling niet gehinderd worden. In dit webinar komt zowel theorie als praktijk aan bod en worden er nuttige tips meegegeven voor artsen, diëtisten en andere gezondheidswerkers die in contact komen met deze (hulp)vraag. 

Programma

  19:30u   Wat zegt de wetenschap?
                 Spreker: Evelien Mertens, onderzoeker Voedings- en Dieetkunde  

   20:30u   Praktische uitwerking
                Spreker: Silke Desaever,  diëtist en lactatiekundige

Bio's van de sprekers

Evelien Mertens heeft na het diploma Bachelor in het secundair onderwijs (lichamelijke opvoeding en Nederlands) (HUB) en het diploma Master in de Bewegings- en Sportwetenschappen (afstudeervariant fitheid en gezondheid; VUB) een doctoraat in de Bewegings- en Sportwetenschappen (VUB) en de Biomedische Wetenschappen (KU Leuven) behaald. Nadien heeft ze in werktraject de opleiding Bachelor in de Voedings- en Dieetkunde (EhB) afgewerkt. Momenteel is ze werkzaam als onderzoeker Voedings- en Dieetkunde aan EhB, als vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan de VUB en als zelfstandig diëtist in bijberoep (eigen praktijk Eat&Move). Ze is eveneens aangesloten bij de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD), waar ze deel uitmaakt van de commissie duurzaamheid, alsook bij de Vlaamse Plantaardige Diëtisten. Ze is eerste auteur van vijf publicaties en co-auteur van 12 publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften. Evelien maakt sinds kort deel uit van de expertencommissie voeding van de Hoge Gezondheidsraad.

Silke Desaever studeerde in 2012 af als bachelor in de voedings- en dieetkunde aan Hogeschool Gent. Ze is  zelfstandige diëtiste, met als specialisatie voeding voor, tijdens en na de zwangerschap. Naast consultaties geeft ze ook op regelmatige basis lezingen en workshops, vooral over haar stokpaardjes vegetarisme en veganisme.

Kosten

€39
 
(inclusief BTW, hand-outs, attest van deelname)

Inschrijven

Is noodzakelijk en kan enkel via deze link: KLIK HIER!! 
U wordt meteen doorverwezen naar betaalpagina van de de Vlaamse Plantaardige Diëtisten op www.plantaardigedietisten.be. Na betaling en goedkeuring ontvangt u een factuur.

Algemene Voorwaarden

  • Uw inschrijving is bindend. Inschrijving verplicht dus tot betalen.
  • Er is geen terugbetaling mogelijk omdat het webinar uitgesteld kan bekeken worden.
  • Uw inschrijving is persoonlijk.
  • U koopt 1 persoonlijke link per toestel.

Studiepunten

Voor deze navorming krijgt u 2 studiepunten.

Uitgesteld kijken

Dit webinar kan tot en met 6 november herbekeken worden. De link voor de opname krijgt u toegestuurd via mail uiterlijk op 14 september.

Online

Deze opleiding wordt online georganiseerd. Voor aanvang krijgt u de inloggegevens via mail op het door u opgegeven e-mailadres op het inschrijvingsformulier. Vragen stellen kan via de chat.
Elke deelnemer krijgt de link om live te kunnen volgen én de link om uitgesteld te kunnen kijken.

Attest

Deelname-attesten worden verstuurd na een live-deelname of na 6 november.

Organisator

Dit webinar wordt georganiseerd door Kintu in samenwerking met de Vlaamse Plantaardige Diëtisten. Deze laatste zijn een werkgroep van de VZW Vlaamse Diëtisten. De betaling gebeurt dan ook via hun website.

Uw contactpersoon

Chris Kerfs, organisator Kintu        www.kintu.be        chris.kerfs@kintu.be